В Китай е родено момиче, бременна с близнаци

В Китае родилась девочка, беременная близнецами

Наскоро се появи шокиращ инцидент в Китай. Новороденото момиче, родено в Хонг Конг, е бременна с близнаци.

Веднага след раждането лекарите откриват в стомаха си две странни образувания. Отначало те смятали, че това е тумор, но когато операцията беше извършена, се оказа, че в момичето има две фетуси.

Въпреки че такива случаи са много редки, те са известни в медицината. Такава аномалия, в която се формира друг плод в един плод, се нарича "ембрион в ембрион" (фетус във фету), и се проявява в 1 от 500 000 случая. Общо в света е записан около 200 случая.

Аномалии на плода: фетус във фета

И двата фетуса бяха на 8-10 седмица на развитие и са свързани с момичето през пъпната връв до маса, подобна на плацентата. Тяхното тегло е 14,2 и 9,3 грама, имат гръбнак, ребра, черва и дори крайници. И въпреки, че според хирурзите близнаците се развиват вътре в тялото на момичето, те са нейният полубрат или сестра.

bliznetsi-1.jpg

Снимката показва гръбнака на всеки близнак

Ембрионите се развиха от една яйцеклетка до оплодената родителка на едно момиче.

"Тъй като момичето не може да забременее, плодовете на близнаците принадлежат на родителите, но се случи на грешното място", обясни докторът д-р Ю Лайман (Yu Lai-man).

Прочетете също: Фантастични истории за близнаци

bliznetsi-2.jpg

По време на пренаталното изследване е почти невъзможно да се определят такива случаи, тъй като ембрионът в детето е твърде малък.

Причината за тази аномалия, която се случи с момичето през 2010 г., остава неизвестна. СЗО класифицира аномалия като вид тумор и вероятно е свързана с многократни аборти на майката.

Leave a Comment

− 4 = 2