Хороскопски везни

Хороскопски везниВезни - въздушен знак под егидата на Венера, и това вече казва всичко. Хората, родени под този знак, са склонни да улесняват, балансират и красят във всичките си прояви. Това желание е особено забележимо в храната - Везни обича да яде вкусно, но не преяжда; те лесно намират баланс между вкусно и полезно; те се различават по фин артистичен вкус и никога не жертват логиката и времето си за декориране на ястия.

плодове салатКрасотата на храната трябва да бъде обсъдена по-подробно. За Везни едно красиво ястие не е лайка, изрязана от яйца, които украсяват една многослойна салата. Естествената красота на зеленчуците, плодовете, зелените е по-важна от очевидните опити на човека да имитира природата и Везни ще подчертае това по всякакъв възможен начин. Представители на този знак могат да готвят прекрасно и да служат абсолютно всичко: от плодова салата до осолена херинга. Те виждат най-изгодните страни на чинията и ги акцентират точно, скривайки възможните неприятни страни. Поради тази причина Везни не могат да готвят, ако наличните продукти не са с най-добро качество. Те мразят самата идея за изчистване на гнило плодове или купуване неизвестно при замразена риба. Естетическите везни няма да спестяват храна и по-добре ще купуват по-малко количество добри храни, отколкото много храна не е първата свежест. По същата причина Везни не обичат сосове и сосове, а ако ги използват, те служат в отделна купа, защото прикриват естествената красота на продуктите.

зеленчуци с креветкамиБлагодарение на разбираемостта и добросъвестност в баланса на храните като цяло добре охранена и нямат недостиг на хранителни вещества - в действителност домашно приготвени ястия с любов много по-красива за бързо хранене и колбаси. Някои особено чувствителни Везни дори стават вегетарианци поради фини - защото плодовете и зеленчуците са много по-привлекателни от суровото месо. При преминаване към вегетарианска хранителна система, Везни няма трудности при планирането на диетата. В това те са подпомогнати от естествения усет и чувството за красота.

бифтек на грилеАко обичате месо все още надделява над изискан лекотата на Везни, те избират само изискан и красив от неговите методи на подготовка: Стек на скара, барбекю, печено цяло патица с ябълки, черен дроб пастет. Продуктите от мляно месо и фино нарязано месо предизвикват подозрение във Везни. Този знак предпочита да готви месо сам по себе си, за да не го изсушава, а да го остави сочно. В месни ястия, Везни не обичат изобилието на масло и мазнини, така че техните любими методи за готвене са печене и пара. За месото на Везни се поднася обикновено зеленчукова гарнитура - пресни, печени или бланширани зеленчуци. Така че на бюрото си, хармонията на протеини, мазнини, въглехидрати и витамини.

рисотоВезни са щастливи да купуват нови продукти и да опитат нови рецепти за себе си, предпочитайки най-простите и най-логични, и те като правило се оказват доказани по древни методи. Хората, които нямат опит в готвенето, могат да мислят, че Везни създава собствените си рецепти, когато само повтарят това, което е било известно преди много векове. Например, комбинацията от месо със сладки плодове и сушени плодове е техника, известна на шумерите. Везни с тяхната страст за баланс и хармония са много любители на логическите и мъдри рецепти: ръжен хляб, tsampa, ориз, ризото, таджин, Halawa. Те се възхищават на превръщането на прости продукти - брашно, ориз, грах, масло - в истински произведения на кулинарното изкуство.

черно хлебАко има избор между домашен черен хляб и красива торта крем, Везни със сигурност ще избере хляб, въпреки че изглежда, че тяхното чувство за красота трябва да предложи друг избор. Тук няма противоречие - Везни не оценява външната красота на храната, а вътрешната, ако може да я изрази така. Кейк от магазин е просто масов продукт, в който няма дълбоко съдържание, но е пълна със захар и други прости въглехидрати. Домашно приготвеният хляб е не само най-добрите продукти, време и труд, но и знак за високи кулинарни умения. Дори ако човек, роден под знака на Везни, не пече сам хляб, той може да го оцени. Въпреки това, ако има избор между домашно приготвения хляб и домашно приготвената торта, поведението на Везни е трудно да се предскаже, всичко зависи от подробностите - какъв хляб и каква торта. Най-вероятно Везни ще опита и двете, а след това ще поиска рецепта.

торта из лаймовНезависимо от факта, че Везни е голяма скъпа, те не ядат всички сладки и кексове в един ред, но ги избират много внимателно. Важно е, че шоколадът, сметаната и кексовете са направени от натурални продукти, а не от нискокалорични заместители. Сладкият вкус е неадекватно условие човекът да хареса знака на Везни. Тези хора ценят баланса на вкусовете: сладкият задължително трябва да бъде балансиран с кисел, солен или дори остър. Ето защо шоколадът с червен пипер или кекс от вар задължително прилича на Везни.

За хората, родени под знака на Везни, обикновено няма проблем с наднорменото тегло. Ако е налице, това означава, че е необходимо - неговият собственик оценява своя начин на живот и няма да го откаже. Но веднага щом Везни дойдат да отслабнат, те го правят лесно и естествено под ръководството на инстинктите си. Ако е трудно да отслабнете сам, Везни ще използва някаква система, като внимателно го е проучила. Тези хора никога не действат в ущърб на тяхното здраве и избират балансирано хранене.

Везни спокойно се отнасят до алкохолни напитки, не виждат в тях прекалено високи цени, това е за тях нищо повече от нормален хранителен продукт. Интоксикацията не е от интерес за тези хора. Този знак никога няма да пие съмнителни коктейли и консерви от бира само защото е безвкусен. В същото време Везни никога няма да пропуснат шанса да опитат за тях нови видове жива бира, добро вино, естествени ликьори и ликьори. Избирайки напитки за вечеря, Везни предпочитат френски или италиански вина.

Що се отнася до безалкохолните напитки, Везни винаги избира най-полезния от възможните: прясно изцеден сок, глазури, зелен чай или прясно мляко. Сладката сода Везни обикновено не са интересни и те предпочитат чиста вода, ако няма нищо друго.

Leave a Comment

− 4 = 1