Кухненски везни. преглед

Кухненски везни - изглежда, че може да е по-лесно? Това устройство е в много кухни. Въпреки това, в много кухни все още не е налице. Но тези, които обичат да готвят, просто са полезни. Като цяло, с модерните кухненски везни всичко не е толкова просто, колкото изглежда. Много модели имат допълнителна функционалност - не само претеглят. В този материал - подробности за това какво са кухненските везни, както и преглед на интересни модели от различни ценови категории.

Везни Stadler Form Scale One (SFL.0011)

Какви са кухненските везни

Така че, кухнята. Устройството, както вече беше отбелязано, е необходимо за тези, които готвят у дома по кулинарни рецепти и внимателно се придържат към формулата. В крайна сметка рецепти за определени ястия изискват съответствие с определен брой съставки. На окото правилно, за да се измери, се оказва не винаги и изобщо - без тежести понякога няма да успеете.

Модерни кухненски везни са разделени на два вида. Те могат да бъдат електронни или механични. Механичните везни ви позволяват да измервате теглото със средна степен на точност (достатъчна обаче за повечето кулинарни случаи), не изискват никакви батерии. При механичните везни стрелката се движи, показвайки теглото на продуктите на диска или самото колело. Обикновено механичните везни са само скали. Те тежат и нищо повече. Но също така струва евтино.

механичен весы

Електронни кухненски везни. Те са по-точни и често могат да се похвалят и с допълнителна функционалност. Например, в много електронни модели, теглото на съхранение и последователното претегляне на съставките са на разположение. Някои модели са в състояние да изчислят обема на течността, която ще бъде претеглена. Има и електронни везни с други допълнителни възможности (повече подробности - по-нататък). Информация за теглото на продуктите и други данни (ако има такива) се показва в електронните везни на дисплея. Електронните везни трябва да работят в захранването. Днес повечето електронни кухненски везни се захранват от AA или AAA батерии. Има модели, в които се използват така наречените батерии-таблетки.

Везни с чашей

Също така кухненските везни са разделени на модели с купа за теглене и на платформа за везни (разделяне по тип контейнер). Везните с купа са по-подходящи за претегляне на насипни или течни продукти. Везните-платформи ви позволяват да претегляте твърди, дълги продукти (същите спагети).

За електронни тегла на платформата е много желателно да има компенсационна функция. В този случай е удобно да се претеглят всички продукти (включително насипни или течни) в различни допълнителни контейнери на тези скали, тъй като скалата с тарокомпенсация не отчита теглото на съдовете в резултатите от претеглянето. Първо, везните (контейнерите) се поставят върху везните, в които се поставя тегловният продукт. След това теглото на празния контейнер се нулира автоматично. Заспивайте (поставете, изсипете) в контейнерен продукт, който трябва да претеглите, и в крайна сметка ще получите точното му тегло.

Платформени везни

Трябва да се има предвид

Функцията на tarocompensation, която е от значение за електронните кухненски мащабни платформи, вече е посочена по-горе. Но това не е всичко, което трябва да се вземе предвид при закупуване на скали в кухнята. Обърнете внимание на точността на претеглянето на продуктите. При механични везни точността съответства на цената на разделянето на диска. Може би от 25 до 100 г. Такива скали се използват адекватно за приготвянето на не толкова сложни ястия, чиято рецепта не изисква особено точно спазване на пропорциите на съставките. Ако искате да готвите по-трудни ястия, по-добре купете електронни везни. Тук точността на измерване е много по-висока - грешката при претеглянето обикновено е в границите от 0,1 до 10 g.

Везни с яблоками

Споменатите по-горе възможности за последователно претегляне на съставките чрез електронни везни. Тази функция Ви позволява да измервате теглото на всяка съставка и след това да отчетете общото тегло на всички суспендирани продукти. Това означава, че е много по-лесно да се изпълняват многоетажни задачи в процеса на готвене. Намаляването на теглото на всеки етап от последващото претегляне не води до загуба на междинни резултати - лесно е да се добави желаното количество продукт и да се изчисли (или по-скоро да се изчисли скалата) общото тегло на няколко съставки.

Измерване на обема на течността. Възможно е в модерните кухненски везни. В скалите с купа за претегляне купата може да бъде просто градуирана. Излейте течност и вижте колко се излива (например, милилитри течност) - същото измервателно стъкло. В електронни везни, везни-платформи, е възможно да се промени единицата за измерване - от грамове (килограми) до милилитри. В резултат на това, на дисплея, при теглене на течност се показва стойността в милилитри - неговият обем.

Везни SUPRA BSS-4090

Когато купувате кухненски везни с купа за претегляне, помислете за капацитета на купата. Има подобни мащаби с купа с обем от 0,2 до 3 литра. Когато избирате обема на купата, трябва да започнете от обичайното средно общо количество съставки, използвани за готвене.

При някои модели електронни везни има функция за измерване на калоричното съдържание на продуктите. Имайте предвид, че уви, самите везни все още не измерват нищо - такива възможности за кухненските уреди са все още само в проекти (вижте например нашия материал на конкурса Electrolux Design Lab). Когато тази функция е активирана, дисплеят показва средните стойности, записани за продукта в паметта на устройството. Това означава, че потребителят избира продукта от предлагания списък с продукти и получава (на дисплея) информация за броя на калориите (мазнини, протеини, въглехидрати, холестерол, фибри и т.н.) в него.

Везни Stadler Form Scale One

Ограничението за претегляне е максималното тегло, което може да измерва кухненската скала. При механични везни това, разбира се, е най-голямата стойност на цифровата скала. В електронни везни границата на претегляне е теглото на продуктите, над които скалата не показва информация на дисплея (не тежи) или може да го покаже (т.е. тегло) с голяма грешка. Желателно е в електронни везни да има звукова и визуална сигнализация за надвишаване на максималното тегло. Обикновено границата на теглото на кухненските везни не надвишава 5 кг.

Везни с купа за претегляне

По-горе разговаряхме за основните точки, които трябва да се вземат предвид при закупуването на кухненски везни. Следващата част - част от материала, която е по-близо до запознаване с различни модели кухненски везни. В прегледа са включени само електронни везни (с купи или везни - пластмасови форми), тъй като механичните везни са прости и евтини устройства (по 100-200 рубли всяка), които по принцип няма какво да се говори. Въпреки това според нас съвременните кухненски уреди трябва да имат модерни кухненски уреди.

електронен кухонные весы

Срещайте електронните везни с Tefal Easy Plastic BC5060. Ограничението за претегляне е 5 килограма. Точността на претегляне е до 1 грам. Патентованата технология VISIO TOUCH се изпълнява тук: осветените указатели последователно показват кой режим на измерване (функция) е активен в определено време. Една функция е едно докосване до съответния бутон. Например, с едно натискане на бутона Solid (от английски това прилагателно се превежда като "твърд"), се извършва преобразуването от измерването в литри до измерването в килограми. Можете също да тежите до 5 кг в грамове. Функция "Тара" - за нулиране на теглото на купата или за претегляне на следващата съставка (последователно претегляне). Режим Течен ("Течен") - теглото в сантилитри (1 сантилитър е равно на 10 милилитра) или децилитър (1 децилитър е равен на 100 милилитра).

Везни Tefal Easy Plastic

Капацитет изработен от храната безопасна пластмаса прозрачна купа везни имат Tefal Easy Пластмасови BC5060 - 2 литра. Купата има удобен шприт - по-лесно е да се използва с течни съставки. Платформата, на която можете да инсталирате на купата - стъкло, подвижна (по-лесно за почистване, ако е необходимо), но самия случай тежести пластмаса. На дисплея има LCD дисплей, на който се показва работната информация. Има изключване: две минути по-късно, когато претегляне (ако няма действие) и пет минути, когато устройството в режим на готовност. Дизайнът на скалите осигурява специална кука за окачване на устройството на стената - за удобство при съхранение. Скалата се захранва от две AAA батерии. Устройството е произведено във Франция (това се подчертава и от производителя, но трябва да бъда честен, сега тя е по-скоро маркетинг "трик", което означава, всъщност, не "Китай", а качеството на китайски домакински уреди, включително произведени по поръчка или в заводите известните европейски производители обикновено не са по-лоши). Цената на електронната кухненска скала Tefal Easy пластмаса BC5060 - около 1,6 хил. Рубли *.

Везни Tefal Easy Plastic с чашей

Електронни кухненски везни с теглилка Maxwell MW-1451 SR. Те може да не са толкова ефективни и ярки, колкото и предишното копие. Но в същото време те имат добра функционалност и са много по-евтини. Капацитетът на прозрачната пластмасова купа тук е много по-малък - до 0.8 литра. Платформата, върху която е монтирана купата, също е пластмаса. Ограничението за претегляне е 5 кг. Точността на претегляне е до 1 грам. Има възможност за избор на единици за претегляне (грамове, килограми, унции). Също така тези везни са в състояние да измерват обема на течностите. По-специално, има начини за измерване на обема на водата или млякото (стойността може да се покаже в милилитри или в течни унции). Има функции на tarokompensatsii и последователно претегляне. В случай на претоварване на везната (над допустимото претегляне) на дисплея се появява предупредително съобщение. Също така има индикация (на дисплея) за степента на зареждане на батерията. Между другото, везните работят от батерия тип маса CR2032. За продължително бездействие се осигурява автоматично изключване. Цената на електронните везни с чашата Maxwell MW-1451 SR е около 600 рубли.

Везни Maxwell MW-1451 SR

Друг евтин, но съвсем функционален модел са електронните везни с метална купа SUPRA BSS-4090. Капацитетът на сменяемата купа е до 1 литър. Тялото на везните е пластично, предлага се в два цвята: червено и зелено. Ограничението за претегляне е 5 кг. Точността на претегляне е до 1 грам. Функционално тези скали са "близнаците" на предишния модел на Максуел (не е чудно, дали са произведени в една и съща фабрика, но не го казваме). Тук можете да теглите в грамове, килограми или унции. Измерете обема на течността (мляко или вода) в милилитри или в течни унции. Има тарокомпенсация и начин на последователно претегляне. Индикация за степента на зареждане на батерията (тук се използват две AAA батерии). Предупреждение на дисплея на преобладаването. Avtooklyuchenie. Цената на SUPRA BSS-4090 е около 600 рубли.

Везни SUPRA BSS-4090 красные

Под марката SUPRA също произвежда оригиналната цифрова скала с купа направен скоро под формата на стомна - BSS-4099. Пластмасовата купа на тези скали се класифицира (милилитри). Тя има удобен канал за работа с течни продукти. Ограничението за претегляне е 2 кг. Точност на измерването - до 1, измерването е възможно в грамове или милилитри (единица за измерване се избира с натискане на UNIT ключови думи, с помощта на тези тежести е възможно да се измери обема на течността (в допълнение към завършва чашата) Има tarokompensatsiya (но няма възможност за сериен .. от общата оценка). заряд на батерията (работи 2 AAA батерии). индикация претоварване предоставени на "стомна" дисплей за набиране. Auto. везни SUPRA BSS-4099 ще струва 500-600 рубли.

Везни SUPRA BSS-4099

Електронни везни с една купа на този "кана" форм-фактор на разположение и под името на марката Витек собственици на потребителя - модел VT-2403 Г. Пластмасова купа тук, също с градация (чаша), но класификация Боле Разгъната - отчетени някои елементи, а не само на милилитра като тежести SUPRA BSS-4099. Ограничението за претегляне на везни Vitek е повече - 3 кг. Точността на претегляне е до 1 г. Обемът на подвижната пластмасова купа е 1 литър. Има тарокомпенсация и начин на последователно претегляне. Индикация за претоварване на дисплея. Индикация за зареждане на батерията (използва се батерия CR-2405). Скалата Vitek VT-2403 G струва около 1 хил. Рубли.

Везни Vitek VT-2403

Електронни везни с Vitek VT-2405 BW купа с традиционен формов фактор. Пластмасова сменяема прозрачна купа. Ограничението за претегляне е 3 кг. Точността на претегляне е до 1 г. Измерванията на теглото са възможни в грамове, милилитри, унции или килограми. Възможно е да се измери обемът на течността в купата. Има tarokompensatsiya, възможността за последователно претегляне. Дисплеят ще покаже предупреждение, ако балансът е претоварен. Също така има индикация за зареждането на батерията (везните работят с две AAA батерии). Възможно е да изключите задното осветяване на дисплея (след осем секунди пауза в действие) и да изключите напълно устройството след две минути бездействие. Като цяло, везни с напълно нормално и нормално за модерния модел на функционалността. Цената на този сладък модел е около 800 рубли.

Везни Vitek VT-2405 BW со съемной чашей

Един от най-елегантните модели електронни везни с купа, наличен днес в руските магазини - Joseph Joseph Shell. Тя е по-скъпа от всички модели, споменати по-рано. Това ще струва 3,4 хил. Рубли. Функционално, между другото, тези скали не се различават от другите съвременни модели (включително този). Ограничението за претегляне е 5 кг. Точността на претегляне е 1 g. Можете да изберете единицата за измерване. Можете да измервате обема на течността. Тарокомпенсация и последователно претегляне са осигурени. Има индикация за претоварване и степента на зареждане на батерията. Автоматично изключване. Като цяло, това е ясно, че парите, в случай, че не бъде платена в този баланс за всякакви необичайни допълнителни функции, но и за външен вид. Тук метална чаша, която е за по-лесно съхранение само копна "с главата надолу" и се очаква да обичайния си място на пластмасовия корпус - в кухнята има стилен и необичаен аксесоар "неизвестна посока", привличащи погледа. Йозеф Джоузеф Shell скалите се предлагат в два цвята - сиви и бели.

кухня весы Joseph Joseph Shell

Платформени везни

Да започнем познаване везни от този тип с друг модел, който обръща внимание на първо място, от външния им вид - Якоб Йенсен JBXTS05 TimerScale. Това също е мащаб - стилен аксесоар. За тези, които оценяват дизайна на традицията на скандинавския минимализъм. Корпус от неръждаема стомана. Повърхността на платформата е стъкло. Ограничението за претегляне е 5 кг. С тегло точност - до 1 година функционално тези скали изпълняват основната задача на кухненски везни - измерено в грамове. И това е всичко. Но едно чудесно допълнение към действителните тегла е, че устройството може да бъде окачен на стената (фиксиране комплект е снабден с тежестите) и те са в това състояние "състояние на неопределеност" служи като таймер кухня (12 часа) със звуков сигнал, когато изтече времето. Скалата работи на три AAA батерии. Цената на кухненски везни таймер Якоб Йенсен JBXTS05 TimerScale - около 4 хиляди рубли..

Везни для кухни Jacob Jensen JBXTS05 TimerScale

Още - по-малко. В смисъл на по-евтино. Обърнете внимание на "веселите" везни Tefal BC5008 с хубав дизайн от Agatha Ruiz de la Prada, специално създадени за тези скали. Стъклена платформа на пластмасов корпус. Ограничението за претегляне е 5 кг. Точността на претегляне е до 1 грам. Има режим на тарокомпенсиране. Възможно е да се измери обемът на течността (в милилитри). Визуална индикация за претоварване. Предлага се автоматично изключване. Цената на Tefal BC5008 е около 1400 рубли. Тези везни, подобно на модела Tefal с купа, откъсват поглед от материала, се правят във Франция.

Везни Tefal BC5008

Скала за платформа Stadler Form Scale One (SFL.0011). Многофункционално устройство, способно не само да претегля продуктите, но и да е метеорологична станция. Разбира се, във време, когато не се използва за претегляне. Тук дисплеят показва температурата на въздуха в помещението, както и нивото на влажност. Дори везните показват часа и датата, могат да функционират като таймер за кухнята. Ограничението за претегляне е 3 кг. Точността на претегляне е до 1 грам. Има тарокомпенсация и последователен режим на претегляне. Претеглянето е възможно в грамове, килограми или унции. Индикация за претоварване и ниска мощност на батерията (използват се три AAA батерии). Автоматично изключване. Стъклена платформа. Цената на мултифункционалните везни Stadler Form Scale One - около 1,8 хил. Рубли.

Stadler Form Scale One (SFL.0011)

Следващият участник в прегледа е Polaris PKS 0524DGN. Това е платформа за претегляне с функция за изчисляване на калоричното съдържание на претеглените продукти. Дисплеят, обаче, в случай на активиране на тази функция показва не само калории претегля (това тегло на някои тегло), но също така информация за въглехидрати, холестерол, фибри, мазнини, протеини, съдържание на сол в продукта. За да мащаб доведе до цялата тази информация на дисплея, трябва да се постави в продукта за работа платформа и въведете трицифрен код (продуктови кодове, посочени в ръководството за употреба). След това теглото на продукта ще се появи на дисплея и текущите калорични данни за този продукт и това тегло и т.н. (всичко, което е посочено в този параграф по-горе). Съгласен съм - това е удобно. Всички трицифрени кодове (а оттам и на видовете продукти) - 999. Сред тях са доста странни за руските потребители. Например, "Австралийски ръж, печени или пържени". Често ли печете къщите на австралийска маншет?

Полярната звезда PKS 0524DGN

В останалата част е нормална модерна електронна кухненска скала. Ограничението за претегляне е 5 кг. Точността на претегляне е 1 грам. Има тарокомпенсиране. Има възможност за последователно претегляне. Индикация за претоварване и зареждане на акумулатора (везните работят от три AAA батерии). Сензорна технология за претегляне за най-точни резултати. Предлагат се и крака без приплъзване. Работна платформа - стъкло (не отстранено), тяло - пластмасово оранжево или бледо зелено. Разходите за тежести Polaris PKS 0524DGN - около 1 хил. Рубли.

Полярната звезда PKS 0524DGN оранжевые

Друг модел, който определя калории претегля и много други важни параметри (въглехидратно съдържание, холестерол, влакна, мазнини, белтъчини, сол) - Редмънд RS-712. Принципът "работа с калории" тук е същият като предишните скали на марката Polaris. Също така в паметта на теглото данни около 999 различни продукти. Въведете желания трицифрен номер - на екрана ще получите подробна информация за това, което ще ядете. Информацията за получените данни за даден продукт може да се съхранява в паметта на баланса и да се сумира. По този начин, потребителят има подробности за планираното блюдото, ако тя се състои от няколко съставки (Везни Polaris, между другото, също така ви позволяват да направите това). Естествено, само данни за продукти, които са "ушити в мозъка" на везните, се съхраняват в паметта. Други продукти не могат да се добавят, всички манипулации - само с 999 продукта, които са предоставени от производителя.

Везни REDMOND RS-712

В останалата част REDMOND RS-712 - везни, като везни. Нормална модерна електронна кухненска гама. Платформа от закалено стъкло. Ограничението за претегляне е 5 кг. Точността на претегляне е 1 грам. Грама, килограми, унции, милилитри (измерване на обема на течността е налице). Функция на tarokompensatsii. Индикация за претоварване на дисплея. Индикация за ниска батерия (батерията на таблета CR2032 се използва). Автоматично изключване. Цената на кухненския мащаб REDMOND RS-712 - около 1,6 хил. Рубли.

В този материал сме събрали интересни, по наше мнение, модели на електронни кухненски везни (с купа и везни-платформи) от различни ценови сегменти. Всички те предоставят на потребителя възможността бързо и лесно да претегля съставките, необходими за дадена чиния по време на готвене. Много скали, които са в ревюто, също ще украсят кухнята. Някои от тях имат огромна допълнителна функционалност. Надяваме се, че този материал ще бъде полезен при избора на кухненски везни. В заглавието "Кухненски уреди" ще продължим да публикуваме рецензии на различни кухненски уреди, материали за важни аспекти, които трябва да се вземат предвид при избора на кухненски уреди. Всички новини за кухненските уреди могат да бъдат намерени в раздела "Фирмени новини"..

* - Всички цени в материала се основават на резултатите от мониторинга на руските онлайн магазини. От февруари 2014 г. В зависимост от региона, цената на оборудването може да варира.

Даниел Головин

Leave a Comment

− 1 = 8