7 шокиращи факти за змиите

7 шокирующих фактов о змеях

Змиите нямат уши, но те виждат страхотно.

Те нямат нос, но те ясно знаят как да улавят миризми.

Зъбите на отровни змии са сред "най-модерните системи за биологично оръжие в света на природата".

По-долу са най-шокиращите и невероятни способности на тези влечуги.


Змията може да яде още една змия, която е по-дълга от нейната

7 шокиращи факти за змиитеЗа да разберете как най-накрая змия цар може да яде друга змия, която е по-дълъг от себе си, Кейт Джаксън (Кейт Джаксън) от Университета на Торонто и нейните колеги видеозаписите и наблюдават развитието. Кралската змия рязко атакува жертвата, след това изстиска цялото си тяло като акордеон, за да я остави в "храната". По-късно, когато се извърши делото, някаква неразградена част от вечерята, тя отпива назад.


Змията яде потомството си

7 шокиращи факти за змиитеКакто научиха учените през февруари 2009 г., много от майките - гърмящи змии, изяждат някои от нелепите си деца. Смятате змии имат такова нещо като "следродилна канибализъм" в продължаващото разследване на майката яде около 11% от нейните яйца и мъртво потомство. Защо? "Така че, гърмяща змия възстановява прекарал енергия, тъй като през този период тя е прекалено изтощен, за да произвеждат храната си сами, а това е опасна дейност, която изисква много време и енергия" - каза Кърк Setser (Кърк Setser), водещ автор на изследването.


Змията може да лети на 50 фута

7 шокиращи факти за змиитеАко някое небесно дърво змия иска да се премести от едно дърво в друго, то буквално лети над него, без да слиза. Би било по-точно да се каже, че тя "се плъзга" във въздуха. За да летят до друго дърво, те или отпадат от клон, или силно се отдръпват от него, за да се плъзгат активно над надморската височина. По време на полет те приемат формата S, за да останат по-дълго във въздуха и да стигнат точно там, където се нуждаят от тях.


Питоните ядат цялата плячка, включително костите

7 шокиращи факти за змиитеВъзрастните питони могат да живеят месеци без храна. Но когато ядат, те не оставят никакви отпадъци след себе си. Тези змии са приспособени да засмукват калций от костите на своята плячка, което прави храната по-хранителна. "По този начин, те са физиологично приспособи към възможно дълъг период на" пост ", доставка на хранителни вещества," - каза Жан-Ерве Linot (Jean-Ерве Lignot), специалист от Университета Луи Пастьор във Франция.


Кобра се концентрира върху очите ви

7 шокиращи факти за змиитеКобра шпитарите не са наистина плюещи. Това е свиване на мускулите, попадащи на жлезата, която произвежда отровата. С помощта на този вид "плюене" отровата на кобра може да се пръска на разстояние до 2 метра. Ако влезе в очите ви, невротоксините в отровата могат да ви заслепяват. А през 2005 г. учените откриха, че кобра наистина се стреми към очите. Но това не е всичко. Отделянето на кобра, като правило, се пръска не с поток от потоци, но със спрей под формата на специален геометричен модел, така че може да удиви двата ви очи.


Най-малката змия в света е поставена на монета

7 шокиращи факти за змиитеНай-малката позната досега змия е открита през 2008 г. в Барбадос. Той е с дължина под 10 см и тънък като спагети. "Някои видове змии, най-вероятно, са защитени от процеса на естествения подбор, така че те не стане прекалено малки, по-малък от размера, защото в противен случай, те ще бъдат в състояние да произвежда храна да се хранят тяхното потомство," - казва откривателя на змия Leptotyphlops carlae Блеър Хеджис ( Блеър Хеджис, еволюционен биолог в Университета на Пенсилвания.


Змиите могат да живеят месеци без храна и в същото време да растат!

7 шокиращи факти за змиитеПредставете си, че можете да живеете без храна в продължение на няколко месеца, докато изгаряте мазнини, растете и се чувствате чудесно! Маршал McCue (Marshall McCue) и колегите му от университета в Арканзас е бил над 6 месеца не се подават 62 живеене в своите лаборатории змии, сред които има питони, гърмящи змии и някои други видове. Змиите значително намалиха метаболизма си, около 72% (!), За да оцелеят. Изненадващо, те са станали по-дълги в процеса на изгаряне на мастните им запаси. "Тези животни поемат потреблението на енергия на съвсем ново ниво", казва Макко.


Leave a Comment

− 6 = 4